slinger beige
happy family haar wassen

Denk je nu: een cursus?

Ik heb niet eens tijd om mijn haar te wassen.

Dan snappen we dat heel goed.

Maar we weten ook hoeveel tijd en energie het kost om ’s nachts wakker te liggen omdat je kind slecht slaapt. En als je al die lijstjes met rituelen niet meer hoeft af te werken, je daar zoveel tijd voor terugkrijgt dat je niet alleen vaker je haar kunt wassen, maar zelfs urenlang bij de kapper kunt zitten.

Dat is wassen, knippen, verven én föhnen.

Oh, heaven!

happy family de juiste aandacht voor jou en je kind

Goed, even terug op aarde

Want er is altijd wel een tante, buurvrouw of moeder van een andere generatie die mompelt dat je je kind verwent.

Of te veel aandacht geeft.

En wanneer je zoon midden in de supermarkt als een soort Shakespeariaanse sterfscène ter aarde stort omdat het wieltje van zijn winkelkarretje hapert/de diepvries te hoog is/hij niet kan kiezen welke worst hij wil, vóel je dat mensen kijken.

Je hoort ze bijna denken: ‘nou, nou, die heeft het ook niet onder controle.’

Wanneer je vervolgens hard zijn hand vastpakt en je stem verheft, heb je eigenlijk al meteen spijt.

Zo wil je helemaal niet zijn

En zo ben je ook niet.

Dus hoe blijf je jezelf én zorg je dat je kind een beetje meewerkt (maar ook de ruimte krijgt om zichzelf en de wereld te ontdekken)?

Gewoon één keer ontspannen door de ochtend heen komen. Zonder boos te worden.

Bestaat dat?

Hoe dan?

happy family scheiding lichtblauw en transparant

Hoe kun je je kinderen het beste opvoeden?

Moet je streng zijn en grenzen stellen of vooral veel praten en luisteren naar hun behoeftes?

Hoe vind je de juiste balans? Wat is nou echt het beste voor de ontwikkeling van jouw kind?

Want je vraagt je toch vaak af: geeft mijn kind nu een belangrijke behoefte aan of word ik bespeeld? Hoe weet ik dat? En waarom is het soms zo zwaar? Stel je je aan?

Nee.

Je wilde niks liever dan kinderen krijgen. En je houdt meer van ze dan je in woorden kunt omschrijven. Maar je mag best hardop zeggen dat opvoeden geen easy ride is.

Dat maakt jou nog geen slechte ouder.
Het ís ook een monsterklus.

En je wil het natuurlijk graag goed doen. Voor je kinderen.

Zodat ze lekker in hun vel zitten, geen druk voelen om aan verwachtingen van anderen te voldoen, weten dat ze boos of verdrietig mogen zijn. En het zelfvertrouwen hebben dat ze er op hun eigen manier wel komen.

Waar dat dan ook mag zijn.

cursus happy family
happy family cursus
cursus happy family

Moet je dat niet gewoon instinctief kunnen?

Nee joh, ook experts schakelen adviseurs en hulptroepen in. Dat is hoe ze de beste in hun vak worden.

En het is ook gewoon een welverdiend cadeautje aan jezelf. Net zoals je jezelf een dagje in de sauna gunt. Of een weekendje Vlieland. Of een auto die je niet alleen van A naar B brengt, maar die ook comfort biedt.

Maar anderen vinden het onzin zeg je?

Ja, anderen vinden het vast ook overdreven dat je zoveel geld uitgeeft aan je financieel planner. Of je kapper. Of dat je een rare foto op social media plaatste. De verkeerde auto hebt. Te vaak.…enzovoort. Anderen vinden altijd wel wat. Luister naar jezelf.

Ben je bang dat het veel werk is? Of vind je het oneerlijk dat jij steeds iets moet doen? Je had ook al een mindfulnesscursus gedaan. En drie boeken gelezen. Dus, waarom moet jij weer aan de bak?

Vooropgesteld: je moet niks.

Maar als je deze cursus volgt, doe je dat omdat je het zowel voor jezelf als voor je kind gemakkelijker en gezelliger wil maken. En omdat je nieuwsgierig of leergierig bent.

Dit ga je leren

1. Jezelf zien

Wat neem je zelf mee in het contact met je kind? Ken je je eigen emoties? En weet je hoe jouw gedrag dat van je kind beïnvloedt?

Deze module gaat niet over het veranderen van je eigen gedrag. Maar wel over een versnelling terugschakelen en je emoties de ruimte geven die ze nodig hebben. Zodat ze zowel jou als je kind minder in de weg zitten.

2. Je kind zien

In deze module kijken we op een andere manier naar je kind dan je misschien gewend bent. Niet beschrijvend, vanuit je eigen perspectief. Maar we gaan ons verplaatsen naar het perspectief van je kind.

Waarom is dat belangrijk? Om je kind te kunnen helpen bij het reguleren van zijn emoties (waardoor het evenwichtiger in het leven staat), moet je eerst zien wat je kind nou echt ervaart.

3. Je kind begrijpen

Nu je ziet wat je kind ziet, is het belangrijk om te begrijpen wat die informatie met je kind doet. Dus wat gaat er dan in het hoofd of lijf van je kind om? En hoe beïnvloedt die informatie zijn of haar gedrag?

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld, nemen we je stapsgewijs mee in de gedachten, gevoelens en handelingen van je kind. Waardoor je snapt wat er gebeurt.

4. Begrip verwoorden

Nu gaan we de informatie uit de vorige twee modules samenvoegen tot een verhaal in voor jou begrijpbare taal. Waardoor je het tastbaar maakt voor jezelf en dat ook kunt uiten richting je kind.

Daarmee kan jij je kind het signaal geven dat je ziet en begrijpt wat er gebeurt. Waardoor je kind zich ook gezien voelt en jouw advies of input serieus gaat nemen.

5. Van herkennen van erkennen

In deze module gaan we oefenen met verschillende manieren om jouw begrip over te brengen aan je kind. Zowel verbaal als non-verbaal. Zodat hij of zij jouw helpende hand op waarde schat, omdat ie je vertrouwt.

Daardoor kom je dichter bij je kind te staan en zal het ook meer van jou aannemen. Waardoor de verbinding met je kind steeds sterker wordt.

6. Verbinding versterken

Waarschijnlijk is er na de eerste 5 modules al een heleboel aan het veranderen in het contact met je kind. Lekker hè? Dat gaan we nu verder uitdiepen.

Zo kan je de verbinding met je kind verder versterken door te helpen met het reguleren van emoties. Niet door ze ‘op te ruimen’ maar door er juist ruimte voor te creëren (het mag er zijn). En in die ruimte samen op zoek te gaan naar de beste keuzes.

7. Rust integreren

Wat hebben jullie nodig om deze weg vol te houden? Dat zoeken we in de laatste module uit.

We maken een plan van aanpak waarmee je alle stappen kunt blijven volgen. Ook als het leven met je aan de haal gaat. En we kijken hoe je het weer oppakt na een periode van ‘even wat minder gelukt’. Zo creëren we de randvoorwaarden die ervoor zorgen dat je je nieuwe basishouding vasthoudt.

Waar wacht je nog op?

Ga direct aan de slag!

Prijs: €247,- incl. btw

Wie zijn wij

Wij zijn Nora en Lian. We kennen elkaar omdat we collega’s waren bij een organisatie in de jeugd-GGZ.

Hier hebben we veel geleerd over de ontwikkeling van jonge kinderen en de dynamiek binnen een gezin. Maar we zijn van mening dat hulp bij opvoeden ook passend is wanneer er geen (grote) problemen zijn.

Het is onze missie om bewuste ouders op een positieve manier te inspireren en zelf de tools in handen te geven waarmee ze hun volwassen perspectief wat kunnen loslaten. Zodat ze de situatie van hun kind beter begrijpen, waardoor ze geen hulp meer hoeven te zoeken. Omdat ze weten dat ze volledig op zichzelf kunnen vertrouwen.

Zo staan we zelf ook in het leven (tenminste, we doen ons best).

happy family nora en lian

Veelgestelde vragen

We weten dat ouders een drukke agenda en vol hoofd hebben. Daarom wilden we de cursus zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk maken. Zodat je er voor kunt gaan zitten op het moment en de plek die jou het beste uitkomt. Geen reistijd of vaste afspraak, gewoon lekker in je joggingbroek op de bank. En je mag per mail vragen stellen als je vastloopt.

We dragen geen geitenwollensokken en je hoeft niet vegan te zijn om iets aan onze cursus te hebben. We houden van resultaat en hebben de cursus zo opgebouwd dat je alles direct kunt toepassen. Maar we vragen je wel om ook eerlijk naar jezelf te kijken. Als je dat niet wil, is deze cursus misschien minder geschikt.

Klinkt flauw, maar als je tot hier hebt doorgelezen, durven wij wel te beweren dat onze aanpak bij je past. Zelfs als je een stukje hebt overgeslagen ;-). Maar als je nog ergens over twijfelt, mag je altijd een mailtje sturen met je vraag.

Absoluut! Één opvoeder met deze basishouding heeft al een heel krachtig effect. Natuurlijk is het nóg krachtiger wanneer jullie dit beiden eigen maken maar het is geen voorwaarde. Wanneer je partner niet geïnteresseerd is, probeer hem/haar daarin vooral te respecteren. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en het doel is natuurlijk een Happy Family :). Wanneer het effect via jou zichtbaar wordt, zal je partner dit (onbewust) ook opmerken en wordt hij/zij alsnog meegenomen op een manier die bij hem/haar past.

Wanneer kan ik beginnen?

Koop nu de cursus Vertrouwen voor jou en je kind voor €249

happy family scheiding oranje en donkergroen
Scroll naar boven