slinger beige
happy family je kind zichzelf

Hi, wij zijn Nora en Lian

We hebben lang nagedacht waar we onszelf als duo nou het beste mee kunnen vergelijken.

Je zou ons kunnen zien als de Buurman & Buurman van bewust ouderschap. Die werken ook altijd goed samen, laten zich niet snel gek maken en denken vooral in oplossingen. Maar wij wonen niet naast elkaar.

Misschien zijn we toch meer de Bonnie & Clyde van het moeiteloos opvoeden. Die reisden ook graag en hadden de grootste lol samen. Alleen doen wij ons werk liever binnen de regels van de wet.

Zijn we dan wellicht de Plien & Bianca van de emotieregulatie? Die schelen onderling ook bijna drie jaar en proberen het leven elke dag wat lichter te maken. Maar ze zijn wel een stuk ouder dan wij.

Oké wacht, we zijn eruit.

Wij zijn Nora en Lian van Happy Family.

That’s it.

We lijken dus op niemand anders

We oordelen nooit en geven geen opvoedtips.

Daar geloven we niet zo in.

Wat we wel doen?

Luisteren. De tijd nemen. Elkaar aanvullen.

En jou de inzichten en tools geven waarmee je volledig op jezelf kunt vertrouwen. In elke situatie waar je als ouder in kunt belanden, zodat je Google niet meer nodig hebt.

Tenminste, niet omdat je twijfelt over de opvoeding. Blijf vooral Googlen naar vakantiehuisjes aan zee die niet alleen per week te huur zijn of rode wijn die geen vlekken geeft (en stuur ons de link).

happy family lian en nora
nora en lian happy family

Want wij weten ook niet alles

Maar we weten wel dat je niet voor elke situatie een nieuw trucje kunt aanleren. Dat schiet niet op. Dus we leren je liever één keer hoe je op een behulpzame manier met allerlei verschillende emoties kunt omgaan. Zowel bij jezelf als bij je kind.

Daar hebben we een duurzame aanpak voor.

Waardoor je rust krijgt en er weer ruimte ontstaat voor spontaniteit in de opvoeding.

Omdat je niet klem zit tussen allerlei regels, het gezellig is in huis en je nog meer verbinding hebt met je kind. Een kind dat zich zo kan ontwikkelen tot een zelfverzekerd en evenwichtig persoon.

Die tevreden is met zichzelf en met alles wat ie nog gaat worden.

Klinkt fijn hè?

happy family scheiding donkergroen en lichtgroen

Nora over Lian

Lian voelt mij zo goed aan dat ik niks voor haar geheim kan houden.

Toen ik net had ontdekt dat ik voor het eerst zwanger was, was Lian (naast mijn man) de eerste die dat wist. Niet omdat ik het haar had verteld, maar omdat ze het direct zag aan mijn gezicht. Ik hoefde alleen bevestigend ‘ja’ te knikken.

Ik doe altijd mijn best om dingen die ik ingewikkeld vind voor mezelf te houden, totdat ik er zelf uit ben gekomen en alles op een rijtje heb. Maar bij Lian lukt dat niet, die prikt daar zo doorheen.

Typisch Lian

Ik bewonder Lian om haar vermogen ingewikkelde vraagstukken direct praktisch te maken. Zodat het behapbaar wordt voor anderen, die daardoor op hun eigen tempo ineens ook mogelijkheden zien.

Met haar impulsiviteit en mijn oplossingsgerichtheid houden we elkaar in balans.

En dan neem ik haar wens om de ukelele te leren spelen maar voor lief.

happy family lian
happy family nora

Lian over Nora

Nora weet als geen ander door mijn gedrevenheid heen te kijken.

Ze voelt feilloos aan wanneer ik gedreven ben vanuit mijn hart en wanneer ik gedreven ben vanuit het onbewuste verlangen om gezien te worden. Ze wijst mij er op een liefdevolle manier op wanneer ze ziet dat ik buiten mezelf op zoek ga naar oplossingen, terwijl ik vooral op mezelf en mijn eigen gevoel mag vertrouwen.

Wanneer ik in mijn enthousiasme te hard van stapel loop, houdt Nora mij met beide benen op de grond.

Typisch Nora

Ik bewonder Nora om haar vermogen zaken die best stressvol kunnen zijn (zoals de belastingaangifte of naam voor je kind bedenken) tot het laatste moment te bewaren, maar daar super zen onder te blijven omdat ze zoveel overzicht heeft.

Met haar rust en mijn enthousiasme houden we elkaar in balans.

En dan neem ik haar ongeduldigheid in het verkeer maar voor lief.

Meer over ons weten?

Let’s get in touch! Vul het formulier hieronder in om met ons in contact te komen. Jij stelt jouw vraag, wij lezen en helpen je graag verder met een antwoord binnen 48 uur.

happy family scheiding roze en donkergroen
Scroll naar boven